Szukam wciąż nowych pomysłów na wszelkie pasty i smarowidła do chleba, żeby nie było nudno.
Dziś przedstawiam Wam pastę z gotowanego kurczaka, cebuli i pomidorów.
Jest pyszna, ale musi koniecznie odstać przez noc, żeby smaki się połączyły.
Z pewnością nietypowa i - w przeciwieństwie do poprzednich - nie zmielona w blenderze.
Warto spróbować.
Pasta drobiowo - pomidorowa
- duża pierś z kurczaka,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- pomidor,
- cebula,
- rosół,
- sól, pieprz, papryka mielona
Rosół zagotować, wrzucić pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i ugotować.
Osączyć, ostudzić, pokroić w małą kosteczkę.
Cebule obrać i drobno posiekać.
Pomidora umyć, pokroić w małą kostkę.
Mięso, cebulę, pomidora i koncentrat pomidorowy wymieszać.
Doprawić do smaku.
Zostawić w lodówce na kilka godz., żeby "naszła".
Aa niech to, głupia z rana tu weszłam ;/ Muszę iść szybko do kuchni po jakieś śniadanie, bo ZGŁODNIAŁAM!
OdpowiedzUsuńBędziesz mieć nauczkę - najpierw śniadanie, później internety! :P
Usuńzainspirowało mnie ;) właśnie się zastanawiałam jak urozmaicić codzienne kanapki z szynką i serem ;D
OdpowiedzUsuńOj no, jest tyle możliwości... Ser biały, serek ziołowy, ser topiony, smażony, grzanki z miodem, sandwicze z masłem orzechowym i bananem, albo z dżemem... Pasta jajeczna, z kurczaka, z makreli, domowy paprykarz... :)
Usuńpyszny pomysł:) bardzo lubię pasty a ta wygląda ciekawie:)
OdpowiedzUsuńJest warta wypróbowania :)
Usuńświetna musi być!:) przepis zapisuję. Szkoda, że dziś z obiadu nie zostało kurczaka bo bym zrobiła:P ale to przy okazji:)
OdpowiedzUsuńJa gotuje do niej specjalnie, bo u nas nieczęsto cos zostaje :D
Usuń