5.9.13

Pasta do kanapek z kurczaka, cebuli i pomidorów

Szukam wciąż nowych pomysłów na wszelkie pasty i smarowidła do chleba, żeby nie było nudno.
 
Dziś przedstawiam Wam pastę z gotowanego kurczaka, cebuli i pomidorów.
 

 
Jest pyszna, ale musi koniecznie odstać przez noc, żeby smaki się połączyły.
Z pewnością nietypowa i - w przeciwieństwie do poprzednich - nie zmielona w blenderze.
Warto spróbować.


 
Pasta drobiowo - pomidorowa
- duża pierś z kurczaka,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- pomidor,
- cebula,
- rosół,
- sól, pieprz, papryka mielona
 
Rosół zagotować, wrzucić pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i ugotować.
Osączyć, ostudzić, pokroić w małą kosteczkę.
Cebule obrać i drobno posiekać.
Pomidora umyć, pokroić w małą kostkę.
Mięso, cebulę, pomidora i koncentrat pomidorowy wymieszać.
Doprawić do smaku.
Zostawić w lodówce na kilka godz., żeby "naszła".



8 komentarzy:

  1. Aa niech to, głupia z rana tu weszłam ;/ Muszę iść szybko do kuchni po jakieś śniadanie, bo ZGŁODNIAŁAM!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będziesz mieć nauczkę - najpierw śniadanie, później internety! :P

      Usuń
  2. zainspirowało mnie ;) właśnie się zastanawiałam jak urozmaicić codzienne kanapki z szynką i serem ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj no, jest tyle możliwości... Ser biały, serek ziołowy, ser topiony, smażony, grzanki z miodem, sandwicze z masłem orzechowym i bananem, albo z dżemem... Pasta jajeczna, z kurczaka, z makreli, domowy paprykarz... :)

      Usuń
  3. pyszny pomysł:) bardzo lubię pasty a ta wygląda ciekawie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetna musi być!:) przepis zapisuję. Szkoda, że dziś z obiadu nie zostało kurczaka bo bym zrobiła:P ale to przy okazji:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja gotuje do niej specjalnie, bo u nas nieczęsto cos zostaje :D

      Usuń