Kolejna prosta pasta kanapkowa na bazie twarogu.
Nie przepadam za surową papryką, ale w tej postaci bardzo lubię... ;)
Pasta twarogowa z papryką i rzodkiewką
- 250g twarogu,
- pół czerwonej papryki,
- 6 rzodkiewek,
- garść szczypiorku,
- łyżka śmietany kwaśnej
Twaróg rozgnieść, dorzucić posiekany szczypiorek, pokrojone w kostkę rzodkiewki i Dodać śmietanę, wymieszać.
Posolić do smaku.
uwielbiam pasty serowe ale w połączeniu z papryką jeszcze nie jadłam, będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować - to moje ulubione połączenie! :)
Usuńlubie takie z świeżym chlebem:d
OdpowiedzUsuńDokładnie! :) Najlepiej domowym... :D
Usuńpapryki do sera białego nie dodawałam, ciekawe:)
OdpowiedzUsuńspróbuj... ;)
Usuń