18.10.13

Ciastka rodzynkowo-cynamonowe

To jedne z ciastek, które upiekłam w ramach nowo odkrytej miłości do cynamonu.
Megacynamonowe, słodkie za sprawą rodzynek i idealne do małych rączek.
 

 
Ciastka cynamonowo-rodzynkowe
- 75 ml oleju,
- ok. 50 g cukru (1/4 szkl.) (wskazany brązowy),
- 1 jajko,
- łyżeczka esencji waniliowej,
- 100g rodzynek,
- 175g (1 szkl.) mąki - najlepiej pełnoziarnistej,
 - 1/2 łyżki cynamonu,
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
 
Mąkę, sodę i cynamon przesiać. Połączyć w misce z resztą składników - mieszając drewnianą łyżką.
Umieszczać łyżką na blasze (porcje wielkości orzecha).
Piec 8-10 min. w 190 st. C.


8 komentarzy: